Een nieuw tijdperk breekt aan bij Hotel Barsey by Warwick : Restaurant « The Avenue » opent de deuren

2016 betekent een nieuwe bladzijde voor het befaamde Hotel Barsey by Warwick aan de Louisalaan. Nadat vorig jaar de kamers en de vergaderzalen vernieuwd werden, zijn nu het restaurant en de lobby in een nieuw kleedje gestoken. Om deze gedaanteverwisseling te realiseren heeft Hotel Barsey by Warwick de menukaart en het fornuis van zijn restaurant toevertrouwd aan de even befaamde als getalenteerde chef Gaëtan Colin. Welkom @The Avenue.

Brussel, 16 februari 2016. Na maanden hard werken en een investering van een paar honderdduizend euro opent het restaurant van een van de meest verfijnde boetiekhotels van de Belgische hoofdstad zijn deuren tot groot genoegen van de fijnproevers en smulpapen. Om de ommekeer te onderlijnen presenteert het hotel een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe naam: Hotel Barsey by Warwick.

Hotel Barsey by Warwick maakt deel uit van de boetiekhotels van onze internationale hotelgroep: een toplocatie op de Louisalaan, 99 moderne en cozy kamers, verfijnde en trendy afwerking en een uitgebreide keuken. Het zit allemaal in het DNA. De nieuwe naam en het nieuwe logo onderstrepen de vernieuwing en beklemtonen de eigen, persoonlijke stijl van een boetiekhotel die we onze gasten willen aanbieden,” zegt Jean-Marie Pébrel, Chief Sales & Marketing Officer Warwick Hotels Europe. “We zijn opgetogen dat we met Chef Gaëtan Colin en interieurarchitect Didier Benderli de partners vonden die onze visie deelden en overbrachten naar het hotel.”

De renovatie werd toevertrouwd aan de Parijse interieurarchitect Didier Benderli (Agence Kerylos – Paris). De lobby, het restaurant en de bar ondergingen een volledige transformatie. Het tuinterras werd helemaal omgebouwd tot een oase van rust op mooie dagen, beschut van alle drukte op de Louisalaan. In de winter zorgt de open haard voor een warme sfeer. Het interieur en de sfeer zijn helemaal art-déco door het gebruik van hedendaagse kleuren en materialen: flesgroen, duifgrijs, goud, zwart, fluweel.

Op de menukaart, een scala aan gerechten ontsproten uit het enthousiasme en de creativiteit van Gaëtan Colin. Hij heeft een kaart samengesteld met gerechten uit de moderne brasseriekeuken, met een Belgisch accent, een keuze voor fijnproevers en ook enkele exotische noten. De ploeg in de keuken kan voldoen aan de meest veeleisende wensen voor wie op zoek is naar authentieke gerechten uit de Belgische keuken of naar moderne smaken, net als het hotelpersoneel dat de gasten altijd met passie verwelkomt.

Gaëtan Colin heeft het fornuis toevertrouwd aan Benjamin Masson, de jonge briljante chef met wie men al kennis kon maken bij de Brasserie Villa Lorraine en bij de start van de Brasserie Classico. Hij wordt bijgestaan door een ploeg die op termijn uit ongeveer vijftien mensen zal bestaan voor de zaal en de keuken.

De 80 couverts in de zaal worden verdubbeld met een terras met een veertigtal plaatsen. In de bar wendt de cocktailspecialist al zijn creatieve talenten aan om te rivaliseren met de sommelier Lionel Verjans, bekend van de Bistro du Mail. Wijn-, whisky- en ginliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in de uitgebreide kaart en genieten van het comfort en de sfeer.

De renovatie van Hotel Barsey by Warwick en het nieuwe concept van het restaurant past volledig in de visie van de Warwick International Hotels (WIH): de gasten een memorabele ervaring aanbieden met de overnachting en het restaurant en zowel de reizigers als de inwoners van Brussel verleiden.

WIH is een groep met unieke luxehotels en telt vandaag 55 adressen op de vijf continenten. De WIF-hotels richten zich op een cliënteel van levensgenieters voor wie het hotel een belangrijk onderdeel is van hun verblijf en die verlangen naar een uitzonderlijk kader en een karaktervolle omgeving.

Met de metamorfose van de 99 kamers en suites en het restaurant The Avenue geleid door een topchef vangt een nieuw tijdperk aan bij Hotels Barsey by Warwick, weldadig en luisterrijk.

Gaetan Colin : deze Belgische chef en aanhanger van Escoffier verdiende zijn strepen voornamelijk bij bekende huizen in België en Guadeloupe. In 2004 opent hij zijn restaurant Jaloa dat al snel een 16/20 krijgt van Gault&Millau en een Michelinster. Daarna opent hij de Jaloa Brasserie en d’Oude Pastorie in Kraainem. Hij onderscheidt zich als beste Europese chef in de S.Pellegrino Cooking Cup in Venetië en wordt finalist van de prestigieuze Bocuse d’Or. Vandaag baat hij ook de Richmond uit, een elegant gastenverblijf in Godinne.

Volg onze persinfo op Twitter @Warwick_Buzz

Warwick International Hotels
Warwick International Hotels (WIH) werd in 1980 opgericht met het verwerven van het Warwick New York, een hotel dat werd gebouwd door William Randolph Hearst voor zijn vrienden uit Hollywood. Vandaag telt de WIF Group 55 prestigieuze hotels en resorts over de hele wereld in het hart van de steden of op vakantiebestemmingen in de Verenigde Staten, op de Caraïben, in Europa, in Azië en Bali, in de Stille Zuidzee, het Midden-Oosten en in Afrika. Meer informatie vindt u op www.warwickhotels.com

Warwick International Hotels
Warwick International Hotels (WIH) werd in 1980 opgericht met het verwerven van het Warwick New York, een hotel dat werd gebouwd door William Randolph Hearst voor zijn vrienden uit Hollywood. Vandaag telt de WIF Group 55 prestigieuze hotels en resorts over de hele wereld in het hart van de steden of op vakantiebestemmingen in de Verenigde Staten, op de Caraïben, in Europa, in Azië en Bali, in de Stille Zuidzee, het Midden-Oosten en in Afrika. Meer informatie vindt u op www.warwickhotels.com